Stansning hos oss

Stansning ger dig samma höga kvalitet som laserskuret, men till ett bättre pris om det görs rätt. Helt enkelt rätt rätt produkt för rätt bearbetning, vi hjälper dig att med tips för hur just din produkt skall bearbetas på bästa sätt.

Vad är stansning

Effektivt. Mångsidigt. Prisvärt

Stansning är en billig metod för framställning av plåt är skärning, dessutom ger det stora möjligheter till att bearbeta materialet mer än enbart hål och konturer.

Precision. Stansning håller lika hög precision som laserskuret, och i tunnare material ett lika bra skärsnitt. I tjockare material får klippta kanter en viss mängd nibblings märken, men ändå med samma goda precision. 

Effektivt. För detaljer med mycket bearbetning är stansning den mest effektiva metoden för tillverkning. Då ett hål i plåten slås på bråkdelen av en sekund, kan stansning många gånger tillverka detaljer 3-4 gånger så snabbt skärning av samma detalj. Dessutom med mindre energie åtgång. Förutom dessa fördelar så lastas hela plåtar in och färdiga detaljer ut ur maskinen automatiskt, vilket minskar behovet av att ha en operatör närvarande vid arbetet.

Mångsidigt. Att stansa innebär inte bara fria former på konturer och en hög effektivitet. I en stansmaskin finns nästan obegränsade möjligheter att utföra annan form av bearbetning.  Några exempel på bearbetningar vi utför är gängor (M3-M10), försänkta hål, mindre bockningar, vulster och en stor mängd olika typer av märkningar.  Detta kan många gånger spara mycket arbete som annars görs manuellt.

 


"Stansa så mycket det går"

Vi stansar i en combimaskin, det innebär att du inte behöver välja om en detalj ska laserskäras eller stansas. Vi kan både stansa och laserskära i samma detalj. Exemplvis stansade innerkonturer med en laserskuren ytterkontur, eller till och med stansning av vissa delar av en kontur och skärning av andra.


                  Laserskärning                                                    Svetsning                                                           Produktion